Workshops

H3O2 kan op vrijwel ieder ontwikkelingsvraagstuk een op maat gemaakte workshop verzorgen. De workshops zijn erop gericht de deelnemers een ervaring te laten meemaken die voor blijvende verandering in hun gedrag zorgt. Alleen kennisoverdracht is niet voldoende. Het beste laat zich vertellen door een voorbeeld uit de praktijk.
Een opdracht van H3O2 bestond uit een integratie van drie afdelingen binnen één organisatie. Er was veel weerstand tegen de reorganisatie, het was de zoveelste binnen een paar jaar. H3O2 wilde de medewerkers duidelijk maken dat iedere verandering ook weer kansen met zich mee brengt. Dit is de medewerkers duidelijk gemaakt door ze in drie verschillende kamers te plaatsen. In de eerste kamer hebben ze gedroomd hoe hun ideale afdeling er over vijf jaar uit zou zien. Alles was mogelijk (zo droomden ze bijvoorbeeld dat ze geen gebruik meer hoefden te maken van de computer). In deze setting werden medewerkers erg enthousiast over de nieuwe setting en wilden ze deze kamer eigenlijk niet meer verlaten. In de tweede kamer is er gekeken welke onderdelen van de droom te realiseren waren (geen computers in de huidige tijd is niet reëel). Op deze manier kwamen ze tot een basaal plan hoe ze hun wensen gestalte konden geven. In de laatste kamer is dit plan verder uitgewerkt door met een positief kritische blik naar het plan uit kamer twee te kijken. Wat stond hun nu echt nog in de weg om het plan te realiseren? Met dit plan voor ogen zijn ze vervolgens met veel enthousiasme hun nieuwe afdeling vorm gaan geven.

Naast deze op maat gemaakte workshop kent H3O2 nog een aantal workshops die u kunt bekijken door op de menubalk onder kopje workshops te klikken.

“Visie zonder actie is een dagdroom, actie zonder visie is een nachtmerrie”